Statik Transfer Switch Nedir?
Statik Transfer Switch Özellikleri Nedir?
Statik transfer switch, teknolojik gelişmelerle bağlantılı olarak ortaya çıkmıştır. Statik transfer switch; iki tane bağımsız olan enerji kaynağı üzerinden ağ çıkışını sağlayan anahtarlardır. Statik transfer switch sayesinde devamlı olarak güç kaynağı sağlanmış olur. STS şeklinde kısaltması olan Statik transfer switch, yedek enerji kaynağı alanına kesintisiz şekilde ana enerji kaynağından enerjinin gönderilmesini sağlıyor. Akabinde çok kısa zaman içinde cihaz çıkış voltajını kesip diğer kaynaklarında yüklenmesini engelliyor. Elektrik şebekeleri arasında geçiş STS ile kolayca sağlanır. Statik transfer switch hakkında detaylı bilgi için https://www.quicklyserv.com/statik-transfer-switch-sts-ats-nedir-ne-ise-yarar/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Statik Transfer Switch ile İlgili Bilinmesi Gerekenler
Statik transfer switch özellikleri ile kullanışlı bir ürün haline gelmiştir. Statik transfer switch özelliklerini şöyle sıralayabiliriz;
- Röle kontakları vardır.
- Manuel anahtarlama yapma mümkündür.
- Otomatik geri geçiş özelliklidir.
- Güç kaynaklı devamlı izlenebilir.
- Tüm hizmet ve bileşenlere hızlıca erişim sağlanır.
- Güç kaynaklarının devamlı izlenmesini sağlayan hem frekans hem de voltaj özellikli olarak tasarlanmıştır.
- Yedek yapıdan oluşmaktadır.
- Sesli uyarı sistemiyle dizayn edilmiştir.
- Yüksek yük akımlarına da dayanıklılık gösteriyor.
- Bakım esnasında tam izolasyonun gerçekleşmesi için anahtarlama düzeneği kurmuştur.
- Harici otomasyonlarda programlanabilen röle çıkışları bulunuyor.
- LCD alfanümerik panelli tasarlanmıştır.
Statik transfer switch, şebekeyle jeneratör arasındaki geçişlerde kullanılıyor. İki tane enerji şebekesinin yer aldığı enerji hatlarından bir diğerine geçirilmesi statik transfer switch ile mümkündür. Statik transfer switch ile halihazırdaki iki elektrik hattının arasında aynı anda istenilene geçilmesini sağlıyor. Bu yapının kullanıldığı çok sayıda uygulama vardır. Statik transfer switch, bilgisayardan kolayca kontrol edilebilir. Bunun için özel bir yazılımdan yardım alınıyor. STS’nin en önemli özelliği; kısa devre olduğu zamanlarda enerji kaynağını yükler.