Low Code Geliştirme Platformları Çeşitleri Nelerdir?
Low Code ile İş Süreçleri Yönetimi Arasındaki Fark Nedir?
Low Code geliştirme platformları, iş akışının ne olduğuna bağlı olarak şekillenir. Low Code geliştirme platformları; işlem, veri tabanı, genel amaçlı, mobil ve istek işlemeye göre değişiyor. İşletmelerin iş akışı doğrultusunda geliştirecekleri uygulamalar şekillenir. Low Code ile iş uygulaması geliştirilirken birçok işlem yapılabilir. Geleneksel kodlamalara kıyasla daha işlevsel olduğunu söyleyebiliriz. Veri kaynaklarına problemsiz şekilde bağlanırlar. Birden fazla sistem üzerinden ve kaynaktan verilerin hızlı şekilde entegre edilmesini sağlıyorlar. İş akışı üzerindeki verilere Low Code ile hızlı ulaşıldığından dolayı kararlarda zamanında verilir. https://www.paperwork.com.tr/low-code sitesine tıklayarak Low Code hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Low Code Geliştirme Platformu Nasıl Çalışır?
Low Code ile iş süreçleri yönetimi arasındaki en büyük farkın kurulum olduğunu söyleyebiliriz. Low Code kurulumunu kolay olmasıyla dikkat çekiyor. Bulut üzerinde barındırılan bir sistemdir. Low Code, ekonomik açıdan da büyük avantaja sahiptir. Low Code ile ihtiyaç duyduğunuz ve istediğiniz uygulamaların türünü seçme imkânınız var. Yalnız uygulamaların iş akışıyla ilgili olarak oluşturulması gerekiyor. Low Code geliştirme platformunun çalışma sisteminde birkaç nokta ön plana çıkıyor. Bu platform hem geliştiriciler hem de endüstri üzerinde çalışılmaktadır. Platformun üzerinde çok sayıda araç vardır. Araçların her birinin kendine göre işlevi bulunuyor. İş akışlarındaki uygulamalarda kullanıcı arayüzü geliştirmek için birçok özellikten oluşan araçtan yararlanabilirsiniz. Low Code sayesinde işletmelere ait mobil ve web uygulamaları geliştirilebilir. En çok kullanılan uygulama türlerini şöyle sıralayabiliriz;
- Çalışma alan,
- Eski modernizasyon,
- Operasyon iyileştirme,
İş analitiği panosuna benzer basit uygulamaların oluşmasını sağlıyor. Büyük projelerde %100 başarıya ulaştıran bir sistem olduğunu söyleyebiliriz. İşletmelerin kurumsal kimlik kazanması noktasında da önemli rol oynuyor.